Támogatott sportolóink

Horváth Tímea

2021.06.30 15:47
Horváth Tímea

Hegyi-, és terepfutó

Válaszott cipője a SCOTT Supertrac és Supertrac Ultra  

Timi megszállott sportoló.  A pandémia közepén keresett meg telefonon, hogy a neten találkozott a SCOTT márkával, és szeretne a támogatott futónk lenni.  Már az első találkozásunkkor sugárzott róla az elkötelezettség, a végtelen kitartás és elszántság. Megjelenésében is erőt, keménységet sugároz, amihez a sziklás, meredek terepeken igazán szüksége van.

 

Megkeresésének nagyon örültünk, hiszen Magyarország nem igazán a sziklás terepfutók országa. Timi a 2021-es szezont rögtön egy nemzetközi sikerrel kezdte. A Dolomit Extrem Trail 22 km-es +D1300 versenyén 2:09’ idejével I. helyezést ért el, amivel  megmutatta az olaszoknak, hogy egy alacsonyabb domborzati viszonyokkal rendelkező országban is akad kihívójuk.

Horváth Tímea Dolomit Extrem Trail 2021

 

Amióta az eszemet tudom mindig is sportoltam valamit, úsztam, jégkorongoztam, röplabdáztam, stb., aztán 9 évesen Anyukám elvitt a régi egyesületébe a testvéremmel együtt gyerekeknek tartott atlétika edzésre. Ekkor még nem sejtettem, hogy az akkori pufók énem hosszútávfutó lesz, nemhogy magasabbnál magasabb hegyekre fog fel- és lefutni.

 

Horváth Tímea és a SCOTT Kinabalu Ultra RC

 

2013-ban kijutottam életem első Hegyifutó Világversenyére, a WMRA (World Mountain Running Association) Hegyifutó VB-re. Meghatározó élmény volt számomra. A terepviszonyok, a versenytársak és a verseny hangulata, ezek mind a mai napig élénken élnek az emlékezetemben.

Azóta a verseny óta, a futásnak köszönhetően sok országban jártam és sok versenyen vettem részt a magyar válogatott tagjaként is, és mindegyik fantasztikus volt, minden nehézségével, kellemetlenségével együtt.

 

Horváth Tímea és a SCOTT CRUISE

 

És ezzel el is érkeztünk a kérdéshez, hogy mit is jelent számomra a futás és miért szeretem ennyire? A futás a hobbim, az életem szerves része, nehezen tudom elképzelni az életemet nélküle, és minden formája, legyen az bármilyen talajon vagy éppen eszközön élvezetes, de legjobban a terep-és hegyifutás a kedvencem. Leírhatatlan érzés, amikor beérek az erdőbe és magam mögött hagyom a város zaját, vagy  egy kemény “mászás” után a hegycsúcson ámulatba ejtő látvány a jutalmam. A hegyi- és terepfutást azért szeretem a legjobban, mert sokkal nagyobb kihívást rejt magában. A hegyifutásban mindig tudnak óriási meglepetést okozni a terep és időjárási körülmények. Minden apró rezdülésre figyelni kell, mert egyik pillanatról a másikra változhat az időjárás.

 

Versenyek amikre nagyon büszke vagyok:

2021.06.13. Dolomiti Extreme Trail 22km, +d1300m, I.nő

2020.10.11. Muzsla Trail, 27km +d1130m; pályacsúcs, I.nő

2019.06.16. Zugspitz Ultratrail Basetrail 25km +d1500m; I.nő

 

                                Horváth Tímea Dolomit Extreme Trail 2021          Horváth Tímea Dolomit Extrem Trail 1 helyezet